Hansen jedan od tragičara

Veszprem u posljednjim sekundama do pobjede, Barca preokretom slavila u Parizu

Kada se činilo da će Aalborg imati odluku u svojim rukama, slijedi šokantna posljednja minuta utakmice.
Sport / Rukomet | 25. 04. 2024. u 23:43 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ekipa Telekom Veszprema slavila je protiv Aalborga na svom terenu u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka. Rukometaši Momira Ilića su se vratili nakon što su u jednom trenutku gubili i šest golova razlike te na kraju slavili s 32:31. Gol odluke postigao je Omar Yahia u posljednjim sekundama utakmice.

Najbolji pojedinac kod domaćih bio je Nedim Remili sa šest pogodaka, dok su gosti imali čak četiri igrača s po četiri pogotka (Arnoldsen, Hoxer, Vlah i Antonsen).

Katastrofalno otvaranje Mađara

Mađarski prvak neočekivano loše je otvorio utakmicu u Veszprem Areni, gosti iz Danske su nakon deset minuta stvorili zalihu od četiri gola viška (2:6). Ovaj Veszprem nije bio ni nalik onome što smo gledali u prošlom krugu, kad su u obje utakmice uvjerljivo vladali terenom protiv rivala Szegeda.

Da ova početna prednost nije bila slučajna, dokazali su rukometaši Aalborga koji su na poluvrijeme otišli s uvjerljivih pet golova viška (12:17). Tako je jedan od najefikasnijih napada Lige prvaka brojao tek do 12 nakon početnih 30 minuta, i to na svom terenu.

Bolje otvaranje drugog dijela

Domaći se bude u nastavku te nakon deset minuta stižu na dostižna dva gola zaostatka (19:21), gdje su za to razdoblje Aalborg uspjeli držati čak šest minuta bez pogotka. Lošu seriju Danci su prekinuli minutom odmora, gdje nakon kratkog predaha prave seriju 2:0 i vraćaju komotnu prednost.

Greška Hansena kreirala povratak Veszprema

No, upornost Veszprema povećavala je nervozu u gostujućim redovima, a potpuni povratak mađarska je momčad ostvarila u 54. minuti. Hansen je pogrešno dodao, a loptu je presjekao Casado koji pogađa na praznu mrežu, s obzirom na to da je Aalborg igrao sa sedam igrača bez vratara, te poravnava rezultat na 27:27.

Šokantan kraj koji se rijetko viđa

Kada se činilo da će Aalborg imati odluku u svojim rukama, slijedi šokantna posljednja minuta utakmice. Desni bek gostiju, Hoxer Hangaard pogađa za vodstvo 30:31 na samo 40 sekundi do kraja utakmice. Domaći brzo odgovaraju preko Elissona, koji pogađa za izjednačenje, a semafor je pokazivao 20 sekundi do kraja, što je značilo da Aalborg u svom džepu ima najmanje neriješen rezultat.

Onda se dogodilo nešto što se rijetko viđa. Aalborg je bio bez time-outa te su igrači na terenu morali smisliti posljednju akciju za potencijalnu pobjedu. Hoxer je imao loptu u rukama i napravio neshvatljivu pogrešku te ju predao u ruke Omara Yahije, koji se sjurio u kontru i pogodio u posljednjim milisekundama utakmice za pobjedu Veszprema i delirij na tribinama.

Nakon pregleda snimke, gol je priznat

Igrači Aalborga su se gledali u očaju, nadajući se kako će moldavski dvojac na terenu koji je dijelio pravdu na terenu, Igor i Alexei Covalciuc, poništiti pogodak zbog isteka vremena, ali nakon pregleda snimke gol je priznat.

Tako je Aalborg izgubio nemoguće i sada će se morati „čupati“ u uzvratu koji je zakazan u Danskoj 1. svibnja.

Barca fantastičnim drugim poluvremenom do preokreta protiv PSG-a

Rukometaši Barcelone slavili su na gostovanju kod PSG-a s uvjerljivih 30:22. Iako su domaći izgledali kao oni koji diktiraju tempo utakmice, impresivno drugo poluvrijeme Barce (8:19) dovelo je Blaugranu do pobjede kojom su stekli uvjerljivu prednost pred uzvrat u Španjolskoj.

Najbolji u pobjedničkoj momčadi bio je francuski desni bek Dika Mem sa sedam golova, a pridružili su mu se Richardson i Frade s po šest. Poljski pivot, Kamil Syprzak, bio je najefikasniji kod Parižana sa sedam pogodaka, a ni 12 obrana Andreasa Palicke nije bilo dovoljno za nešto bolji rezultat pred uzvrat.

PSG na krilima Palicke odigrao savršeno poluvrijeme

Krenulo je skoro pa savršeno za PSG. Prvu uvjerljivu prednost stekli su u 17. minuti kada odlaze na tri gola viška (9:6). Palicka se u tim trenutcima poigravao s desnim krilnim Barce, Gomez Abellom, koji nije imao svoju večer. U uvodnih 20 minuta promašio je dva sedmerca, a Palicka mu je na sve to skinuo zicer s krila.

Na poluvrijeme domaći odlaze s obranjenih tri gola viška (14:11) i činilo se kako bi mogli ostvariti pobjedu u svojoj dvorani. Sve je izgledalo dobro, Palicka je brojao osam obrana, Syprzak i Tonnesen su na svom kontu imali po četiri pogotka.

Uraganski preokret Barce u nastavku

U nastavku se Pariz nije pojavio. Barcelona za četiri i pol minute postiže šest pogodaka i dolazi do prednosti (16:17). Od tog trenutka, utakmica je vodila samo u jednom smjeru. Španjolski prvak postepeno je povećavao prednost, a do čak šest golova prednosti stižu u 52. minuti utakmice (19:25).

Do kraja su uspjeli to povisiti i na osam razlike (22:30) i time ostvarili sjajan rezultat pred uzvrat u Barceloni, koji je na rasporedu 2. svibnja.

Ovom je pobjedom Barca postala tek treći klub u povijesti koji je porazio PSG u nokaut fazi Lige prvaka na njihovom terenu, poslije Kiela i Veszprema. Uz to, ovo je bio najteži poraz francuske momčadi na svom terenu u eliminacijskim fazama najprestižnijeg klupskog natjecanja.

Kopirati
Drag cursor here to close